In memoriam Rudolf Feijen

30-7-2018

Op 26 juli is op 63 jarige leeftijd ons bestuurslid Rudolf Feijen overleden. Rudolf overleed aan de gevolgen van kanker.

Toen Rudolf mij enkele maanden geleden van zijn ziekte en behandeltraject vertelde gaf hij aan dat hij een gedwongen wedstrijd moest spelen. In zijn ogen had hij geen andere keus dan de (ongelijke) strijd aan te gaan. En dus volgde een traject van chemokuren. Een traject dat veel impact had op Rudolf en zijn dierbare vrouw Hilda en hun kinderen. Maar hij was tegelijkertijd strijdbaar op een manier die diep respect afdwingt.

Rudolf was een Bourgondiër, een levensgenieter en daarnaast zeer betrokken bij de samenleving. Toen hij in 2015 lid van ons Algemeen Bestuur werd nam hij zijn professionele kennis als programmaregisseur van het Waddenfonds en bestuurlijke kennis als raadslid bij de gemeente Veendam mee naar ons bestuur.

Rudolf werd binnen het bestuur zeer gewaardeerd. Hij was een bevlogen bestuurder die met kennis van zaken indruk maakte. Zijn inbreng was altijd scherp en werd gebracht met een charme die Rudolf kenmerkte.

Ook tijdens zijn ziekte bleef Rudolf zich inzetten voor het waterschap. Hij las alle vergaderstukken en vond er wat van. Hij wilde het liefst nog zelf bij de vergaderingen aanwezig zijn, maar dat ging op het laatst niet meer. Toen het vismigratiebeleid in de commissie besproken werd, werden zijn opmerkingen en vragen door een collega bestuurslid ingebracht en las Rudolf in het verslag aandachtig wat de reactie daarop was. Het typeerde niet alleen de gedrevenheid van Rudolf, maar ook hoe geliefd hij bij zijn medebestuurders was.

Zo'n twee weken geleden sprak ik Rudolf voor het laatst. Ik bezocht hem in het nieuwe Ommelanderziekenhuis. Hij was, ondanks de ziekenhuisopname, optimistisch en strijdvaardig. We spraken over het leven en de toekomst. De wedstrijd was nog in volle gang. Maar het laatste fluitsignaal kwam voor Rudolf abrupt en veel te vroeg.

Er kwam een einde aan het leven van Rudolf Feijen, een pracht mens.

We wensen Hilda, familie en vrienden veel sterkte toe met het verwerken van dit enorme verlies.

Wij allen zullen Rudolf vreselijk missen.

 

Namens het bestuur van het waterschap Hunze en Aa's,

 

Geert-Jan ten Brink,

dijkgraaf

 

Hoe word je een waterschapper volgens @lisevanwijk https://t.co/JLRw3HkIdN

Volg ons op

In memoriam Rudolf Feijen