Hunze en Aa's tekent kwelderconvenant

15-10-2013

Particuliere kweldereigenaren en beheerders langs de Noordkust en de Dollard blijven samenwerken. Hiertoe hebben betrokken partijen het kwelderconvenant Groningen ondertekend. Bestuurder Harrie Prins deed dit namens Hunze en Aa’s.

Belangrijk natuurgebied

De 1.660 hectare Groninger kwelders vormen een belangrijk natuurgebied. De afgelopen jaren is hard gewerkt om dit gebied weer veilig te maken voor beweiding met vee. Beweiding gaat verruiging van de plantengroei tegen, zodat er weer ruimte komt voor planten en dieren die op de kwelders thuishoren.

Kwelderconvenant

Door het convenant te tekenen zetten de samenwerkende partijen de samenwerking ook na afsluiting van het project Kwelderherstel voort. Hunze en Aa’s is bij dit project betrokken omdat onze dijken grenzen aan de kwelders.

Partijen

Het project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Waddenfonds. Naast Hunze en Aa’s tekenden de Vereniging van Oevereigenaren en Gebruikers (VOG), Stichting Het Groninger Landschap, Natuurmonumenten, provincie Groningen, Rijkswaterstaat Noord-Nederland (namens De Minister van Infrastructuur en Milieu) en waterschap Noorderzijlvest.
 

Hoe word je een waterschapper volgens @lisevanwijk https://t.co/JLRw3HkIdN

Volg ons op

Hunze en Aa's tekent kwelderconvenant