Hunze en Aa's leest voor op Dag van de Duurzaamheid

8-10-2013

Medewerkers van Hunze en Aa's lezen 10 oktober voor op de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag laat heel Nederland zien hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan.

Vragen over milieu, natuur en geluk

Kinderen hebben veel vragen en ideeën over milieu, verdeling van rijkdom, natuur, geluk en samenleven. Onderwerpen die een waterschap ook bezig houden. Daarom lezen medewerkers dit jaar voor over duurzaamheid. Dit doen ze op basisschool De Kern in Veendam aan alle groepen.

In gesprek

Na het voorlezen gaan de medewerkers met de kinderen in gesprek. Over het verhaal, over wat duurzaamheid is en over wat een waterschap doet om duurzaam te zijn.

Nog lang en gelukkig

Speciaal voor deze dag is de verhalenbundel Nog lang en gelukkig samengesteld met als thema duurzaamheid en geluk. Het thema legt de nadruk op de positieve kant van duurzaamheid: laten we samen de wereld mooier maken! De verhalenbundel is geschikt voor de gehele basisschool en bevat in totaal negen verhalen. Drie verhalen voor de onderbouw, drie voor de middenbouw en drie voor de bovenbouw.

Actie-organisatie Urgenda

Op initiatief van actie-organisatie Urgenda laten particulieren, bedrijven, overheden, scholen en non-profitorganisaties zich op de Dag van de Duurzaamheid van hun groenste kant zien. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.dagvandeduurzaamheid.nl 
 
 

Volg ons op

Hunze en Aa's leest voor op Dag van de Duurzaamheid