Hunze en Aa's en WaterSpaarders

10-9-2014

Hunze en Aa's was vorige week aanwezig bij de eerste Nationale WaterSpaardersdag in Amsterdam. Deze dag had als boodschap dat vijf minuten douchen lang genoeg is.

​Korter douchen

Wij onderschrijven deze boodschap. Korter douchen betekent ook minder douchewater en dus minder water om schoon te maken op de rioolwaterzuiveringen.

Samenwerking

Wij laten kinderen inzien wat er met hun douchewater gebeurt, door waterlessen te geven op basisscholen of rondleidingen op een afvalwaterzuivering. WaterSpaarders en de waterschappen passen goed bij elkaar. Door de samenwerking krijgen leerlingen een compleet beeld van de waterkringloop.

Echte flessen

Meedoen aan WaterSpaarders kan nu ook via ons. De gastlessen en rondleidingen worden aangevuld met het samen ontwerpen van etiketten voor shampooflessen. Het ontwerp komt op een echte fles, waarmee de kinderen zelf thuis aandacht kunnen vragen voor waterbesparing. 

Meld je aan!

Op de eerste nationale WaterSpaardersdag nam prinses Laurentien samen met tientallen kinderen een duik in het water om vijf minuten te watertrappelen. Hiermee maakten ze duidelijk dat vijf minuten best lang is, vijf minuten douchen dus ook! Enthousiast? Meld jouw klas dan aan via w.bergman@hunzeenaas.nl of via het contactformulier op onze website.

 

 

 

Hoe word je een waterschapper volgens @lisevanwijk https://t.co/JLRw3HkIdN

Volg ons op

Hunze en Aa's en WaterSpaarders