Waterschappen themapartner Tocht om de Noord 2017

1-9-2016

De waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa’s zijn in 2017 themapartners voor de Tocht om de Noord. Het thema is dan ‘de Kracht van Water’, juist in het jaar dat het 300 jaar geleden is dat door de Kerstvloed onze dijken braken.

Ondertekening

Op donderdag 1 september was de officiële aftrap van deze samenwerking. De themapartners voeren samen met de organisatie van het wandelfestival van Termunterzijl naar Delfzijl en weer terug om tijdens de vaartocht het contract te ondertekenen.

Meer samenwerkingspartners

Op de boot waren ook veel andere samenwerkingspartners vertegenwoordigd, zoals De Verhalen van Groningen, Erfgoedpartners, Landschapsbeheer Groningen, Huis voor de Sport en enkele gemeenten die tijdens de wandeling worden aangedaan. Tijdens de vaartocht blikten zij gezamenlijk vooruit op de gezamenlijke activiteiten rondom het thema de Kerstvloed 1717.

Diverse activiteiten

In aanloop naar het wandelfestijn in september 2017 zullen beide waterschappen diverse activiteiten organiseren. Zo bezoeken we de basisscholen met een lespakket en gaan we meerdere digitale magazines uitgeven over dit thema.

Tocht Om de Noord

Tocht om de Noord is een jaarlijkse wandeltocht door de provincie Groningen. Het betreft niet alleen een wandeling, maar bovenal een culturele ontdekkingstocht. Elk jaar staat één zintuig centraal. Volgend jaar is dat ‘voelen’ en beleven. Aan het wandelfestijn nemen jaarlijks zo’n 4500 wandelaars deel.
Vaartocht.jpg 

 Dijkgraaf Van Hall spreekt de aanwezigen toe

 

 
 

Volg ons op

Waterschappen themapartner Tocht om de Noord 2017