Hunze en Aa's over de grens

23-5-2013

We gaan aan de slag in de Eems Dollard regio. Drie concrete projecten komen voort uit het onderzoek ‘Vitaal Eems- en Aa’s gebied’. Bij één daarvan zijn wij nauw betrokken.

Grensoverschrijdende samenwerkingsprojecten

In het onderzoek is gekeken naar grensoverschrijdende samenwerking in de Eems Dollard regio. We gaan samenwerken in de projecten ‘Toerisme EDR 2020’, ‘Wateren verbinden’ en ‘Energie uit landschapsonderhoud’.

Wateren verbinden

Hunze en Aa’s is met name betrokken bij het project ‘Wateren verbinden’. We richten ons samen met onze Duitse partners op de landschapsontwikkeling in het stroomgebied van de Unterems. Denk daarbij aan de verbindingen Westerwoldse Aa/Ditzum-Bunder-Sieltief en Brualer Schloot/B.L.Tijdenskanaal. 

Toerisme en landschapsonderhoud

In de andere projecten kijkt men hoe grensoverschrijdend toerisme kan bijdragen aan het terugdringen van CO2-uitstoot. Vanuit landschapsonderhoud houdt men zich onder andere bezig met het zinvol gebruik van de biomassa.

Het project ‘Vitaal Eems en Aa’s gebied’ is initiatief van de Gebiedscommissie Westerwolde. Projectpartners zijn Dienst Landelijk Gebied, Gemeente Bellingwedde, Gemeente Stadskanaal, Gemeente Vlagtwedde, Landkreis Emsland, Landkreis Leer, de provincie Groningen en Waterschap Hunze en Aa’s.

Volg ons op

Hunze en Aa's over de grens