Hevige regenval: waterpeil onder controle

22-7-2016

De hevige regenval zorgde gisteravond zeer plaatselijk voor veel water in ons gebied. Ter plaatse zijn de stuwen verlaagd en draaien de gemalen, zodat het waterpeil onder controle blijft.

Op een paar plaatsen in ons gebied stroomde het water gisteravond uit de lucht. Met name in de omgeving van Eexterveen was het raak. Gisteravond al zijn er stuwen naar beneden gezet, zodat het water snel weg kon. De gemalen draaien om het te veel aan water af te voeren. Hoewel het waterpeil in de watergangen onder controle is, zal het water op het land nog enige tijd nodig hebben om weg te zakken.
 
Steeds vaker gebeurt het dat het water op straat blijft staan. Dit komt door de hevige neerslag die steeds vaker voorkomt. Er valt dan zoveel neerslag dat de gemeentelijke riolering het niet aan kan. Dit is echter tijdelijk. Zodra de neerslag vermindert, loopt het water normaalgesproken weg via de putjes het riool in.


 

De bus #Waterkaravaan #DAW Deltaplan Agrarisch Waterbeheer rijdt met bestuursleden (waaronder @IngeEshuis en… https://t.co/o1hI2tjhB1

Volg ons op

Hevige regenval: waterpeil onder controle