Groninger geschiedenis

3-10-2013

Zaterdag 5 oktober neemt  het waterschap deel aan de Dag van de Groninger geschiedenis. Onze historisch archief medewerkster is in de stand  in de studiezaal aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Speurwerk

Verricht u speurwerk naar uw voorouders die sluis-, brugwachter, molenaar of bestuurslid bij een waterschap waren? Bent u geïnteresseerd in historische sluizen, stuwen of veranderingen in het landschap door aanleg van kanalen of watermolens? Wilt u meer weten over de herkomst van  waterschapswapens?
Kom dan naar de stand in de Groninger Archieven, Cascadeplein 4 en 10 in Groningen op zaterdag 5 oktober as.

Thema Vorst & Volk

Het thema dit jaar van het grootste geschiedenisevenement van Groningen is Vorst & Volk. Het waterschap speelt hierop in met een verhaal over de belevenissen van de sluiswachters tijdens de strenge winter van 1929.
schaatstocht 430.jpg

Daarnaast verzorgt het waterschap, samen met de cultuurhistorische verenigingen van de gemeenten Oldambt, Zuidhorn en Delfzijl-Eemsmond-Appingedam-Loppersum een diapresentatie in de stand. Hierin ziet u welke informatie we over voorouders en woonomgevingen in de archieven hebben en hoe u deze informatie kunt vinden.

Historisch archief waterschap

Bent u geïnteresseerd in historisch archief onderzoek?  Maak dan een afspraak tijdens de bezoektijden.

Twee dagen wandelen langs @ons_water in de @GemWesterwolde https://t.co/ydnEDztYeR

Volg ons op

Groninger geschiedenis