Girlsday bij Hunze en Aa's

12-4-2016

Girlsday is een landelijke activiteit om meisjes in de leeftijd van tien tot vijftien jaar te interesseren voor bèta, techniek en ICT. Daarom ontvangen wij 14 april vijfentwintig meisjes uit de brugklas op ons hoofdkantoor.

​Te weinig meisjes

In Nederland kiezen nog steeds te weinig jongeren en vooral te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. Het landelijk expertisebureau VHTO wil de participatie van meisjes in deze sectoren vergroten. Ruim tienduizend meisjes gaan op Girlsday aan de slag met allerlei interessante activiteiten bij honderden bèta-, technische en ICT-bedrijven en –afdelingen. Daar ontmoeten ze ook vrouwelijke professionals in deze sectoren.

Aan de slag

De brugklassers die ons donderdag bezoeken, komen van de RSG uit Ter Apel. Na een korte introductie over het waterschap en techniek, gaan ze zelf aan de slag. Onder meer door een eigen mini-zuivering te bouwen en een inrichtingsplan te tekenen voor een beekdal. Onze technische vrouwen begeleiden deze activiteiten. Ter afsluiting maken we samen muziek met een waterorgel, ook een knap staaltje techniek dus!
logo-vhto.png

 

Hoe word je een waterschapper volgens @lisevanwijk https://t.co/JLRw3HkIdN

Volg ons op

Girlsday bij Hunze en Aa's