Geert-Jan ten Brink kandidaat dijkgraaf

19-4-2017

Tijdens de bestuursvergadering van 19 april is Geert-Jan ten Brink als kandidaat dijkgraaf voorgesteld. Ons bestuur stemde unaniem in met dit voorstel.

De provincie stuurt het voorstel door naar het ministerie, zodat Ten Brink officieel door de Kroon benoemd kan worden als dijkgraaf van waterschap Hunze en Aa’s. Hij volgt daarmee Alfred van Hall op, die in juli afscheid neemt.

36 reacties op vacature

Op de vacature dijkgraaf ontvingen we 36 reacties. De vertrouwenscommissie heeft met 4 kandidaten gesproken. Na drie gespreksrondes ging de voorkeur uit naar Geert-Jan ten Brink uit Annen, op dit moment burgemeester van Slochteren. Annechien ten Have, voorzitter vertrouwenscommissie: ”Ten Brink is in staat om op een gedegen wijze leiding te geven aan de toekomstige opgaven en ontwikkelingen en deze op een open en constructieve wijze te adresseren. Bovendien heeft hij in zijn eerdere functies vele contacten opgebouwd, zowel op regionaal als landelijk niveau en is in staat dit netwerk te verbreden en verder uit te bouwen.” 
 Geert-Jan ten Brink, kandidaat dijkgraaf en nu nog burgemeester van Slochteren

Nieuwe dijkgraaf per 1 augustus

Ten Brink volgt Van Hall op per 1 augustus. Hij wordt benoemd door de Kroon voor een periode van 6 jaar. Van Hall neemt afscheid omdat hij in juli 70 jaar wordt. Van Hall is al dijkgraaf sinds mei 1991, destijds bij het voormalig waterschap Eemszijlvest.

Meer informatie over ons bestuur
 
 
 
 

Hoe word je een waterschapper volgens @lisevanwijk https://t.co/JLRw3HkIdN

Volg ons op

Geert-Jan ten Brink kandidaat dijkgraaf