Leerlingen opgeleid tot dijkinspecteur

2-9-2015

Een lint van kinderen met gele hesjes wandelde vanochtend langs de Westerwoldse Aa bij Bad Nieuweschans. Ze controleerden de kade als echte dijkinspecteurs.

In gele hesjes, met verrekijker en logboek

De leerlingen van groep 6 en 7 van OBS Houwingaham uit Bad Nieuweschans hadden in de klas eerst een gastles gekregen. Zo leerden ze waar ze als dijkinspecteurs op moeten letten.
In gele hesjes, met verrekijker en logboek inspecteerden ze de kade van de Westerwoldse Aa nauwkeurig. Ze moesten goed kijken naar de begroeiing, eventuele scheuren, gaten en oeverholen. Hun bevindingen noteerden ze in hun boekje.

Andere ogen

De leerlingen vonden het een leuke buitenles en zullen vast en zeker met andere ogen naar de kade kijken als ze er voortaan langs fietsen of wandelen.
Westerwoldse Aa B.jpg

Dijkinspectie Hunze en Aa’s

Onze dijkinspecteurs controleren de kaden twee keer per jaar. Dit zijn medewerkers van Hunze en Aa’s, zowel binnen- als buitendienst, die hier speciaal voor zijn opgeleid. Ook tijdens calamiteiten komen deze dijkinspecteurs in actie om de veiligheid van de kaden te controleren. De kinderen leerden vandaag de basis van deze inspectie.
 
 

 

 

Volg ons op

Leerlingen opgeleid tot dijkinspecteur