Droogtenieuws week 36

2-9-2019

Hier leest u het meest actuele droogtenieuws.

​De droogtesituatie in ons gebied is stabiel. Het droogtenieuws van week 36 is daarom voorlopig de laatste van dit jaar. Mochten er nog bijzondere situaties spelen met betrekking tot de droogte, plaatsen we dit in een afzonderlijk nieuwsbericht. 

Wateraanvoer stabiel

In de gebieden waar we water kunnen aanvoeren is de situatie stabiel. De watervraag neemt door het warmere weer vorige week iets toe. Maar, daar waar we water kunnen aanvoeren, zorgt dit niet voor problemen. 

Beregeningsverbod blijft gehanteerd

De grondwaterstanden zijn vooral in het Drentse deel van ons gebied laag. Hier kunnen we geen water aanvoeren. Met een paar dagen regen zijn de tekorten niet aangevuld. Daarom blijven we het beregeningsverbod in het Drentsche Aa-gebied hanteren. Weer op een normale stand komen heeft een heel lange tijd nodig. We hebben een paar honderd millimeter nodig om de tekorten aan te vullen. De bovenste laag grond moet namelijk verzadigd zijn voordat het water naar beneden zakt.

Dijken 

Vorige week inspecteerden we de kades langs het Afwateringskanaal Steendam-Tjuchem, het Drents Diep en het Slochterdiep. Er zijn geen bijzonderheden gevonden.

Volg ons op

Droogtenieuws week 36