Actueel droogtenieuws

27-8-2018

Droog is het nog steeds, maar het wordt gemakkelijker. Het waterbeheer rondom de droogte is onder controle.

Zuurstofgehalte Tripscompagniesterdiep op peil

Het zuurstofgehalte in het Tripscompagniesterdiep is weer op peil. We ontvingen vorige week meerdere meldingen over vissterfte in dit diep. Dit kwam doordat het water een zeer laag zuurstofgehalte had. Dit ontstond door de hoge temperaturen in het water. Door maatregelen te treffen is het zuurstofgehalte weer gestegen.  

Extra pompen verwijderd

Alle extra pompen die bij onze aanvoergemalen zijn geplaatst, zijn weer verwijderd. Ook de noodpompen bij gemaal Vennix zijn verwijderd. Alle gemalen kunnen op eigen kracht het water daar krijgen waar het nodig is.
We kunnen het water goed op peil houden. Ook in het bekensysteem van de Hunze en de Drentsche Aa wordt het gemakkelijker.
Veel minder verdamping
Dat het gemakkelijker wordt, komt met name door de temperatuur en de bewolking. Hierdoor verdampt er veel minder water. Toch is de bodem nog steeds droog en is er nog steeds sprake van watertekort.
 
Verwachting
Voor de komende dagen wordt regen voorspeld, waarna de temperatuur weer zal stijgen. We blijven water vanuit het IJsselmeer aanvoeren. Dit water wordt gemeten op het zoutgehalte. Uit recente metingen blijkt dat dit zoutgehalte hoger is dan gemiddeld. De oorzaak hiervan is dat het zoute water naar binnen komt bij het schutten van schepen. Ondanks dat het zoutgehalte hoger ligt dan normaal, zal dit voor ons gebied niet voor problemen zorgen.  
We treffen voorbereidingen voor het stormseizoen en de daarbij behorende waterafvoer. Ook al lijkt dit nu nog heel ver weg
 

Hoe word je een waterschapper volgens @lisevanwijk https://t.co/JLRw3HkIdN

Volg ons op

Actueel droogtenieuws