Droogtenieuws week 35

26-8-2019

Hier leest u het meest actuele droogtenieuws.

​Wateraanvoer stabiel

In de gebieden waar we water kunnen aanvoeren is de situatie nog steeds stabiel. Wel zien we dat de vraag naar water vanuit het gebied toeneemt ten opzichte van vorige week. Dit heeft te maken met het warmere weer en de hogere temperaturen. 

Beregeningsverbod blijft gehanteerd

De grondwaterstanden zijn vooral in het Drentse deel van ons gebied laag. Met een paar dagen regen zijn de tekorten niet aangevuld. Daarom blijven we het beregeningsverbod in het Drentsche Aa-gebied hanteren. Weer op een normale stand komen heeft een heel lange tijd nodig. We hebben een paar honderd millimeter nodig om de tekorten aan te vullen. De bovenste laag grond moet namelijk verzadigd zijn voordat het water naar beneden zakt.

Dijken

De kade langs het Afwateringskanaal Steendam-Tjuchem wordt niet meer besproeid. We zien dat de kade door het nathouden en door de gevallen neerslag vorige week minder droog is. 

Vorige week inspecteerden we alleen de kade langs het Afwateringskanaal Steendam-Tjuchem. Deze week inspecteren we het Drents Diep en het Slochterdiep ook weer op droogtescheuren. 

Volg ons op

Droogtenieuws week 35