De week van de Drentsche Aa

29-4-2016

De Drentsche Aa is een belangrijke bron voor drinkwater. Dat deze beek zo schoon is dat we er drinkwater van maken is uniek! Dat willen we met elkaar in stand houden.

Maar ook het Drentsche Aa gebied zelf is uniek; een nationaal park én nationaal landschap! Kortom, genoeg redenen om de Drentsche Aa eens centraal te stellen in een eigen televisieserie: De Week van de Drentsche Aa.
 
De serie is van 2 t/m 6 mei dagelijks te zien op RTV Drenthe, om 17.20 uur. Kijk en ontdek de geheimen van de Drentsche Aa.
 
Aflevering één
Wist u dat de hele stad Groningen water drinkt dat gemaakt is van het water uit de Drentsche Aa? Hoe kan het dat dat Drentsche Aa water zo geweldig goed is van kwaliteit? En hoe zorgen we er voor dat dat ook zo blijft?
 
Aflevering twee
De provincie, waterschap, waterbedrijf, boeren en bedrijven werken samen om de kwaliteit van het Drentsche Aa water zo goed mogelijk te houden, maar wat kan je zelf doen? Wij geven tips hoe je je tuin onkruidvrij kunt houden, zonder te hoeven spuiten.
 
Aflevering drie
De boeren in het Drentsche Aa gebied hebben de afgelopen jaren enorm veel gedaan om milieuvriendelijker te gaan werken en daarmee het grondwater én het water van de Drentsche Aa schoner te maken. In deze aflevering zien we op welke slimme manieren ze dat doen.
 
Aflevering vier
In deze aflevering hebben we het over onkruid. We gaan we op pad met een ecologische hovenier die bedrijfsterreinen op een duurzame manier onderhoud en we laten zien dat je met onkruid de meest verrukkelijke gerechten kunt maken.
 
Aflevering vijf
In deze aflevering besteden we aandacht aan de natuur in het Drentsche Aa gebied. We kijken wat er in en rond het water allemaal leeft en gaan pannenkoeken bakken
 
Erna.jpg

Twee dagen wandelen langs @ons_water in de @GemWesterwolde https://t.co/ydnEDztYeR

Volg ons op

De week van de Drentsche Aa