Ontsnapte capibara per ongeluk gedood

27-9-2013

De capibara die al enkele dagen vermist werd uit een kleindierpark in Bellingwolde, is per ongeluk gedood door één van onze medewerkers. Het dier is aangezien voor een beverrat, een dier dat wij actief beheren.

Op maandag 23 september kregen wij de melding dat er een beverrat gesignaleerd was bij Bellingwolde. Daarop zijn twee medewerkers op zoek gegaan naar het dier. Nadat het dier werd gevonden in het water en beoordeeld als beverrat, is er op geschoten. Het dier dook direct onder water en werd niet gevonden.

Volgens de regels

Vanmorgen werd het dier levenloos aangetroffen in een sloot bij Bellingwolde. Bij nader onderzoek bleek het te gaan om de capibara die al enkele dagen vermist werd uit een kleindierpark. Onze medewerkers waren niet op de hoogte van de vermissing van het dier. Ze handelden volledig volgens de regels die bij het beverrattenbeheer horen.  
De capibara (links) en de beverrat lijken erg op elkaar

Waarom beverrattenbeheer?

Beverratten zijn net als muskusratten echte gravers en daarom een gevaar voor onze dijken, gemalen en wegen. Doordat de beverrat vanuit Duitsland ons gebied binnenkomt, is onze vangstrategie erop gericht ze in het grensgebied op te vangen

De bus #Waterkaravaan #DAW Deltaplan Agrarisch Waterbeheer rijdt met bestuursleden (waaronder @IngeEshuis en… https://t.co/o1hI2tjhB1

Volg ons op

Ontsnapte capibara per ongeluk gedood