Best Value contract ondertekend

1-12-2014

Arcadis en waterschap Hunze en Aa’s hebben een contract ondertekend voor de aanpak van het Slochterdiep en haar zijtakken. Bijzonder aan dit project is dat het is aanbesteed via de innovatieve ‘Best Value’ methode.

Best Value methode

Het is de eerste keer dat een werk bij Hunze en Aa’s op deze manier op de markt is gezet  Bij deze methode wordt het beste uit de aanbesteding gehaald. Wij bepalen het wat, de uitvoerende specialist bepaalt het hoe. Hunze en Aa’s koos uit zes aanbieders voor ARCADIS vanwege de beste kwaliteit/prijs verhouding. Dit betekent dat ARCADIS verantwoordelijk is voor de organisatie en uitvoering van het project. Zij laten lokale aannemers een belangrijk deel van de werken uitvoeren, wat bijdraagt aan de lokale werkgelegenheid.

Aanpak Slochterdiep

De aanpak van het Slochterdiep en haar zijtakken is noodzakelijk om het toekomstbestendig te maken voor de komende 30 jaar. Er worden visvriendelijke oevers gerealiseerd voor de ecologische waterkwaliteit, kades verhoogd en versterkt voor de veiligheid en het wordt gebaggerd om de vaarweg op diepte te krijgen en voldoende water aan- en af te kunnen voeren. Daarnaast wordt de weg naast het Slochterdiep (Slochtersluis-Lageland) gereconstrueerd. Dit laatste doen we samen met de gemeente Slochteren. Het totale project omvat 11,6 miljoen euro. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt het eind 2016 afgerond. 

De visvriendelijke oevers zijn onderdeel van het Waddenfondsproject Ruim baan voor Vissen en worden deels gefinancierd met subsidie van het Waddenfonds.

Twee dagen wandelen langs @ons_water in de @GemWesterwolde https://t.co/ydnEDztYeR

Volg ons op

Best Value contract ondertekend