Wandelen voor Water 2018

Op woensdag 21 maart organiseren wij een wandeling voor water in Smeerling. Kinderen van diverse basisscholen lopen een route van ongeveer 6 kilometer met 6 liter water op hun rug. Voor deze prestatie laten zij zich sponsoren.

Locatie: Smeerling, Onstwedde

Datum: 21-3-2018

Tijd: 09.00 uur - 12.00 uur

Sponsorloop

De ruim honderd kinderen die meelopen, hebben allen een gastles van ons gehad over het doel van de wandeling heeft. Dit jaar gaat het sponsorgeld naar een project in Addis Abeba, de hoofdstad van Ethopië, waar AMREF waterwinkels bouwt en voorlichting verzorgt over hygiëne.

Wandelaars

De jonge wandelaars komen van scholen uit Bellingwolde, Winschoten en Jipsingshuizen, maar ook de wandelaars van wandelcoach Eltjo Glazenburg nemen deel. Zij hebben echter geen gastles gehad, maar krijgen onderweg vragen, die ze kunnen beantwoorden door met de kinderen te praten. Zo gaan jong en oud het gesprek met elkaar aan. 

Startschot

Het startschot wordt gegeven door bestuurslid Derk Nieuwenhuis van het waterschap. De wandelaars vertrekken op het veld naast Gasterij Natuurlijk Smeerling.

 

Vanavond toont @waterwildernis beelden uit het Noorden. Onder andere van de Drentsche Aa en de Hunze, 19.50 uur NPO… https://t.co/QUaX1JcbqP

Volg ons op

Wandelen voor Water 2018