Lofardag 2019

Stichting LofarTafel organiseert met sterrenkundig instituut ASTRON,  Stichting Het Drentse Landschap en de Dorpsraad van Exloo een 'open' dag in het Lofargebied. En omdat dat midden in de Hunze ligt, zijn wij daar bij!

Locatie: LOFARterrein, Exloërweg (tussen Exloo en Buinen)

Datum: 8-9-2019

Tijd: Van 12.00 tot 17.00 uur

Waterschap Hunze en Aa's verzorgt op deze dag de slootjesexcursies. Kinderen (en hun ouders) kunnen met lieslaarzen aan en een schepnetje in de hand te water om te zien hoe de onderwaterwereld van de Hunze eruit ziet. Hoe bijzonder is het dat zo'n Lofarcentrum midden in de Hunze z'n werk kan doen? Beleef het tijdens de Lofardag.
Er is van alles te doen. Er zijn excursies in het gebied onder leiding van deskundige gidsen die alles weten van de natuur en sterrenkunde. Lezingen over de werking en nieuwe inzichten van dit unieke project door experts van ASTRON en Het Drentse Landschap. In een mobiel planetarium kunnen de bezoekers kennis maken met onze sterrenhemel. In de kindertent komen kinderen op een speelse manier in aanraking met natuurkundige begrippen zoals licht, geluid en zwaartekracht. Voor jongeren is er de “De Jouw Energie van Morgen Truck” van de Rijksuniversiteit Groningen. Buiten kan iedereen aan de slag met visnetjes, waterproefjes en outdoor activiteiten zoals vlotten bouwen. De toegang is gratis.


LET OP: Er zijn activiteiten in het LOFAR-terrein (tussen Exloo en Buinen) en in het dorp Exloo. Tussen beide plaatsen worden gratis pendelbussen ingezet. Gratis parkeren bij het LOFAR-terrein. Voor meer informatie: https://lofarzone.nl/lofardag-2019/
 

Volg ons op

Lofardag 2019